Tradicija

Pisani zapisi potvrđuju ovaj kraj kao vinogradarski i vinarski još u 13.stoljeću, kada su na brdu iznad Vetova križari – templari osnovali utvrdu, danas vidljive samo ostatke, pod nazivom VETERI CASTRA, koja je u podrumu čuvala blago-VINO. Obitelj Jakobović proizvodi vino već 100 godina, o čemu svjedoče i stare bačve koje i danas čuvamo.

Danas

Obitelj Branka Jakobovića iz Vetova u svojoj vinskoj kući stvara vrhunska i kvalitetna vina, stalno proširujući asortiman kako ponude vina, tako i dodatnih usluga. Naša vina iz godine u godinu osvajaju prestižna priznanja i nagrade, a potvrda su stalnog ulaganja u kvalitetu i tehnologiju uz uvažavanje naslijeđa i tradicije.

Vinarija Jakobović

Naša vina odlikuju ravnoteža okusa i mirisa, spojena u savršenu vinsku priču.

OBITELJ JAKOBOVIĆ

Naša povijest

Location

PRVI VINOGRAD

Pradjed Pavo Jakobović 1921. godine sadi prvi svoj vinograd na lokalitetu Vetovo.
Kao pionir ozbiljnijeg vinogradarstva bavio se i proizvodnjom vrlo kvalitetnih vina.

1921

Location

DRUGA GENERACIJA

Pradjedov posao je proširenjem nasada nastavio djed Stjepan Jakobović koji je također uz grožđe proizvodio i vino.

1956

Location

NOVI NASADI

Njegov sin Branko sadi nove nasade vinograda na lokalitetima gdje se naši vinogradi nalaze i danas. Proširenje nasada i povećanje broja sorti je bilo 1990., 1994., 1997., 2002., 2012., 2016., 2020.

1988

Location

OBRT

Obrt proizvodnja grožđa i vina smo registrirali 1996., a prva rješenja za vina s geografskim podrijetlom smo dobili 1995.godine i tu počinje profesionalno bavljenje vinarstvom.

1995

Location

DANAS

Trenutno proizvodimo 14 vrhunskih i kvalitetnih vina sa ZOI.

2021