jakobovic-vina-vinogradi-slide1
jakobovic-vina-vinogradi-slide2
jakobovic_vina_vinogradi
jakobovic_vina_vinogradi1


Možemo slobodno reći da imamo veliku sreću što živimo i radimo upravo ovdje, jer sve što se podrazumijeva pod ovim pojmom ovdje se spojilo gotovo idealno. Dakle, klima-sa svim značajnim karakteristikama (toplina, sunčevo svjetlo, oborine, vjetar,..), tlo-sa idealnim fizikalno-kemijskim i biološkim svojstvima, reljef-blago nagnuti južni položaji pogoduju proizvodnji visokokvalitetnih vina.  
Još od Starih Rimljana poznata VallisAurea odnosno Zlatna dolina. Poznata po svome žitu i cijenjenim vinima, te kao takva zadržala reputaciju do danas. Dolina u središtu Slavonije omeđena je brdima sa svih strana, a najpoznatije padine su južne ekspozicije Papuka i Krndije unutar Vinogorja Kutjevo.
Kutjevo i vinogradarsko područje oko Kutjeva slovi vinskom prijestolnicom hrvatskoga vinarstva već stoljećima. Najpoznatiji i najstariji hrvatski, ali i europski podrum je onaj u Kutjevu kojega su sagradili isusovci, cisterciti, te u njemu držali cijenjena vina ovoga kraja. Vinogradarsko područje Vetovo nalazi se na središnjem dijelu Vinogorja, te oduvijek daje vrhunska vina.
Vinogradi Vinarije B. Jakobović nalaze se na južnim, uvijek osunčanim i prozračnim obroncima Papuka, na nadmorskoj visini od oko 260m. Svi naši vinogradi se nalaze povrh naselja Vetovo, a to je samo središte najkvalitetnijega hrvatskog vinogorja, Vinogorja Kutjevo.

/